Du är här: Startsidan / Blog
feb13
Snart vår?

Kan du tänka dig att det snart är vår? Jag hade svårt för det för en vecka sedan men jag har ändrat mig.

Jag var nämligen i Sundsvall förra vecka på en pedagogkongress som yrkesföreningen för församlingspedagoger hade anordnat. Det var många spännande föreläsningar och väldigt trevligt att träffa mina kollegor från hela landet. 

Det var också ca en meter snö och -15 grader. Det är kallt! Så när jag kom tillbaka till Skåne så kände jag att jag hade lagt vintern bakom mig. 

Det är skönt att få lägga av sig saker ibland och bara få njuta av att slippa det man precis la ifrån sig. Se fram emot något nytt och bättre istället. 

Jesus sa en gång "Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag ska skänka er vila. Ta på ert mitt ok och lär av mig, som har ett milt och ödmjukt hjärta, så ska ni finna vila för er själ. Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt." (Matt 11:29-30)

Det roliga med denna text är att alla konfirmander läser "okey" iställer för ok dvs den där pinnen man hade förr i tiden över axlarna som man använde för att bära vatten. 

Det blir dock en fin innebörd ändå om man läser "okey". Hur läste du texten? Och hur tolkar du den? 

/Daniel

Läs mer »
feb01
Vi har startat upp verksamheten för våren!

Gå gärna in på startsidan och välj verksamhet för att se vad våren har att erbjuda eller tryck på "Aktuellt". Varmt välkommen att besöka våra verksamheter!

Läs mer »
jan18
Hej då Rebecka

Ingenting vara för evigt i detta jordeliv. Så även när det kommer till våra tjänster i Barkåkra församling. Vår diakon Rebecka ska vidare i vår Herres tjänst och börja jobba i Sankta Clara kyrka i hjärtat av Stockholm. 

Det är med både glädje och sorg som vi ska avtacka henne nu på söndag den 20/1 kl 10:00 i Barkåkra kyrka. Kom gärna du med och avtacka henne. Det blir kyrkkaffe och tårta efter Gudstjänsten i Barkåkra församlingshem. Ni får dock ha lite överseende om det är lite stökigt i församlingshemmet, det ska snart renoveras. 

Vi ses på söndag!

/Daniel

Läs mer »
jan04
Gör som de tre vise männen, besök* Jesus i helgen

*För långt till Betlehem? Välkommen till kyrkan i Barkåkra!

Läs mer »
dec19
Biskopens julhälsning

https://youtu.be/dnPVP82AdW4

Läs mer »
dec06
Gott nytt kyrkoår!

Ja, tänk att det äntligen är advent och vi får säga "gott nytt kyrkoår" till varandra! 

Advent är en av, eller kanske till och med min bästa, tid på kyrkoåret. Psalmerna är helt fantastiska och min personliga favorit är psalm 423; Kom Jesus, kom Immanuel. 

Men vad handlar Advent om egentligen?

Advent kommer från latinens adventus och betyder Herrens ankomst. Så det är en tid då vi väntar på Jesus ankomst till jorden. Det är också en fastetid, precis som fastan före påsk, men inte lika lång. Så om du vill utmana dig själv kan du fasta från något dålig/överflödigt och lägga till något mer behövligt/bra i ditt liv, åtminstone för en stund. 

Det är något speciellt att vänta och längta efter något roligt/viktigt. Alla kommer vi ihåg när man väntade på tomten eller sin egen födelsedag. Det var så spännande och man hade det där härliga pirret i magen. Man visste att det skulle hända något men inte exakt vad, hur, när osv. 

Så ska det vara med advent! Det är bra att bli påmind om att Guds son en gång kom till jorden och faktiskt räddade oss. Vi behöver påminnas (minst) en tid varje år om det var så och vi får längta fram till hans födelsedag och ankomst så vi kan fira den tillsammans. 

Så njut av adventstiden och varmt välkommen till våra gudstjänster under denna tid!

/Daniel

Läs mer »
nov05
Tänd ett ljus

img_0096.jpg

Du är ljuset,
din kyrka grenar i försoningens träd.
Tänd hos oss den heliga lågan,
så att vi sprider mer värme där köld råder
och ljus där mörker härskar.

Martin Lönnebo

Läs mer »
nov02
Konstutställning i Allhelgonahelgen

konstutstallning_2018.jpg

Under Allhelgonahelgen ställer traktens konstnärer ut sina alster i Barkåkra församlingshem. Kom gärna in och värm dig med en fika, njut av vacker musik och härliga konstverk.

Johan Brink, konst- och historiekännare, inviger utställningen fredag kl.13-14!

Plats: Barkåkra församlingshem

Fredag 2 november kl. 13-16
Alla helgons dag 3 november kl. 14-18
Söndag 4 november kl. 11-13

Utställare:
Bodil Hallberg, Ritha Holst, Lage Löfdahl
Pia Malmros, Nehad Mustafa, Barbro Nerhagen
Miriam Rönnkvist, Christian Svensson, Pyttan Åberg

Läs mer »
okt24
Ljusbärare för hopp i världen

I år är det 50 år sedan den första ljusbäraren tog plats i Svenska kyrkan. I Sverige är ljuständning den kanske vanligaste religiösa ritualen – ett uttryck för folklig och allmänmänsklig andlighet. På kort tid har en stor ljusstake för små andaktsljus blivit så gott som standard i Sveriges kyrkor. Vi ser, inte minst, vid större katastrofer och händelser hur ljusbärarna runt om i landet snabbt fylls med tända ljus.

Klicka här för att mer info om ljusbäraren

Läs mer »
okt08
Gravstenarna på Barkåkra kyrkogård

gravstenar2-red.jpg

Med anledning av lördagens händelse när en liten flicka fick en gravsten över sitt ben på Töllsjö kyrkogård vill vi informera om att alla gravstenar på Barkåkra kyrkogård testas löpande med tryck- och dragprov. 

Läs mer »
Alla rättigheter reserverade Barkåkra församling
Svenska kyrkan
2019
Besöksadress Barkåkra församling Barkåkravägen 199 262 91 Ängelholm
Postadress Barkåkra församling Box 1264 262 24 Ängelholm
Telefon 0431 - 44 54 70 E-postadress barkakra.forsamling@svenskakyrkan.se